Lekstugor - Massor med lekstugor

Bygga lekstuga

Att bygga en lekstuga enkelt

Bygga lekstuga

Det finns bygg-själv lekstugor att köpa billigt där lekstugan monteras hemma med hjälp av en detaljerad monteringsbeskrivning. Man får hem en lekstugesats med få delar, oftast kommer varje vägg, golv och tak som en separat del. Beroende på om lekstugan är i trä eller plast spikas eller skruvas respektive trycks delarna ihop.

Bygga lekstugan själv

Man kan även vilja bygga en lekstuga på egen hand, utan att köpa lekstugedelar, och då är det bra att hitta en manual hur man bygger en lekstuga steg för steg. Man kan själv rita sin lekstuga eller ta en redan färdig ritning på lekstugan och bygga delarna själv. Oftast är detta alternativet billigare än att köpa en färdig lekstuga, men det tar mer tid. Om man är en duktig snickare eller gillar nya projekt är det en bra idé att bygga en lekstuga.

Bra att veta innan du bygger ett lekhus

Det kan vara bra att planera hur stor lekstugan bör vara i förhållande till hur stor tomt ni har. Om trädgården är liten bör lekstugan inte vara alltför stor. Vanligtvis behöver du inget byggnadslov för att placera en lekstuga på din egen tomt. Bygglov kan dock behövas om lekstugans storlek i regel överskrider 15 kvm.

Råd om lekstugebyggen finns på många hemsidor och du kan även fråga i butiker som säljer lekstugor. Dom kan ge bra tips på vad du ska ta i hänsyn innan du börjar ditt bygge eller gör ditt köp.

Hur lekstugan ska byggas för att se rolig och fin ut

Det finns ett stort utbud av lekstugor och många olika sorters hus finns, både gällande konstruktion och storlek. Både lekstugor med en och två våningar finns att köpa. Till lekstugan kan även komplementära delar byggas.

Till exempel kan en rutschkana eller klättervägg byggas och fästas på lekstugan för extra lek för barnen. Även en veranda eller en altan kan byggas till lekstugan.

Kostnad för att bygga lekstuga

Lekstugor säljs av alla större byggmarknader eller byggvaruhus som har lekstugor i prisklasser från 3000 kr och uppåt. Några kända företag som säljer lekstugor är Beijer, Byggmax och Byggmax. Om du bygger en lekstuga från grunden kan priser för lekstugan bli lägre. Beroende på hur du inreder lekstugan kostar den olika mycket. Många lekstugemöbler säljs som second hand men finns att köpa nya i flera leksaksbutiker och hos andra företag.

Lekstugor finns hos


Mer fakta om lekstugor

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om lekstugor som är bra att veta innan du köper eller bygger din egen lekstuga.Meny - Lekstugor
Till förstasidan på www.lekstugor.euHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InredningBygg lekstugaMaterialNyheter