Lekstugor - Massor med lekstugor

Bäst material på lekstuga

Bäst material på lekstuga

De vanligaste förekommande materialen för lekstugor är av plast eller trä. Båda har fördelar och nackdelar och är olika till utseende.

Plastlekstugor är vanligtvis mindre än de i trä och lättare att sätta ihop och ta isär då delarna trycks ihop. Plastlekstugor är även vattentåliga och tål fukt bättre är lekstugor i trä som lättare får mögel.Lekstuga av plast

Plastlekstugor kommer oftast som byggsats, vilket gör det smidigt att frakta hem och montera. Hos vissa företag är även hemleverans en möjligt.

Plastlekstugor är oftast lättare att montera upp och ner än lekstugor av trä. Eftersom de är lätta att ta isär kan delarna av lekstugan förvaras inomhus under vintern, om plats finns. Då hålls lekstugans skick fint och huset kan användas i många år. En plastlekstuga är oftast en liten lekstuga till skillnad från en trälekstuga som oftast är en stor lekstuga.

Lekstuga av trä

Lekstugor av trä är oftast stora lekstugor i förhållande till lekstugor av plast.

Trälekstugor är lättare att inreda med hänsyn till väggarnas tapetsering eller målning samt lättare att fästa dekorationer på väggarna. Dock kan det kräva mer arbeta att bygga ihop men är oftast mer stabila än de lekstugorna i plast.

Bäst träslag att bygga sin lekstuga av

Plywood är ett vanligt virke att bygga sin lekstuga av. Materialet kan köpas i stora skivor och lätt sågas ut till passande storlek med givna mått.

Du kan även använda spånskivor för samma enkla utsågning av lekstugans väggar, tak och golv. Genom att använda furu blir din lekstuga mer stabil, men det kan krävas mer jobb att bygga ihop denna.

Material på lekstugans tak och fönster

Lekstugetak kan byggas både av plast, trä eller plåt. Plasttak är vanligast om resten av lekstugan består av plast medan både trätak och plåttak kan användas om lekstugans väggar och golv är av trä.

För att lekstugan ska vara en säker plats för barnen bör plexiglas eller plast användas om barnen själva kommer att öppna och stänga fönsterna ofta.

Lekstugor finns hos


Mer fakta om lekstugor

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om lekstugor som är bra att veta innan du köper eller bygger din egen lekstuga.Meny - Lekstugor
Till förstasidan på www.lekstugor.euHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InredningBygg lekstugaMaterialNyheter